Parcul Sala Palatului

Parcul Sălii Palatului este în pericol de dispariție!

 

 

       În ședința din 26 ianuarie 2016 a CGMB s-a aprobat un PUZ care prevede construirea a două parcări subterane, cu mai multe nivele, situate de o parte și alta a Sălii Palatului. Construirea celor doua parcări subterane presupune tăierea a sute dintre arborii foarte frumoși, unii din specii rare, aflați în cele două parculețe, iar toată zona, pe suprafața de aproximativ 5 000 m.p., va fi pietruită sau betonată.

     

      Asociatia de Proprietari Bloc 6, împreună cu asociația de la bl. 7, str. Ion Campineanu, nr. 27, a depus un memoriu la PMG, în care solicită sistarea unor astfel de proiecte care conduc la distrugerea de spații verzi și încalcă chiar și legislatia în vigoare, iar Fundația Eco-Civica, cu sprijinul (listă de semnatari) locuitorilor, a depus plângerea prealabilă, pentru constestarea avizelor și oprirea lucrărilor în instanță. În luna februarie, am organizat o întâlnire cu locuitorii din zona Parcului Sălii Palatului, pentru a stabili strategia de acțiune a acestora și pentru a crește eficiența măsurilor luate.

 /wp-content/uploads/2016/04/Plangere-prealabila-Parc-Sala-Palatului.pdf

 Vă prezentăm și parcul în toată splendoarea sa, fotografiat de la etajul 8.

 

 

Proiectul pentru reamanajarea parcului Sălii Palatului riscă să obțină un rezultat similar reamenajării esplanadei din zona Universitate, unde betonul domnește nestingherit, iar esplanada pare un etern șantier cu plăci turnate și nefinisate.