Prețul plătit de români pentru poluare: 23.000 de oameni morţi, echivalentul unui oraş mic care dispare în fiecare an

Preluare ProTV, România te iubesc – “Poluați de incompetență” – emisiune realizată cu sprijinul lui Dan Trifu, vicepreședinte Fundația Eco-Civica. 

VIDEO

VIDEO 

Grav este că din cauza poluării mor mii de oameni în fiecare an. Cam cât populaţia unui oraş mai mic. În fiecare an. Din cauza lipsei de civilizaţie şi a pedepselor prea mici, dar şi din cauza funcţionarilor pe care îi plătim prin diverse instituţii ale statului pentru a ne asigura un mediu sănătos şi nu fac mare lucru. Facem rău iremediabil naturii şi mediului în care trăim şi pe care îl vom lăsa moştenire copiilor noştri.

În fiecare an, peste 23.000 de români mor din cauza poluării. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul reciclare, nu avem educaţie ecologică şi până acum nu ne-a pedepsit nimeni. Avem în schimb politicieni care de aproape 30 de ani n-au făcut nimic pentru mediu. Iar pentru nepăsarea lor şi a noastră, a tuturor, Uniunea ne va trage la răspundere, iar România riscă să plătească în curând sute de mii de euro pe zi pentru că îşi bate joc de mediu.

În Capitală, o bucată imensă dintr-un parc e distrusă pentru a lăsa loc betoanelor. În loc să plantăm, noi tăiem. O bună parte din Parcul Tineretului a fost distrusă de Primăria Sectorului 4 pentru a construi o parcare din betoane.

Nici viaţa copacilor de pe bulevard nu e mai bună. Pe un alt bulevard s-a turnat asfalt la rădăcina copacilor. Toţi s-au uscat. Ceva mai la deal se distruge trotuarul.

Dan Trifu, vicepreședinte Eco-Civica: “Este un dezastru de mediu și numeroase spații verzi din sector sunt betonate.

Fundația Eco-Civica luptă în instanță pentru păstrarea acestui spațiu verde, cât și a altora din București și din țară, ultima victorie înregistrată în lupta pentru Parcul Tineretului fiind pe data de 2 mai, când Tribunalul București a dispus suspendarea Acordului de mediu aferent parcării.

twittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail