Afacerea secolului in București, ,,gestionată” de Primăria Capitalei!

Afacerea secolului in București, ,,gestionată” de Primăria Capitalei!
Cărui grup de interese ii stă in gât cel mai râvnit cartier din București, Satul Francez?!
Controversatul ,,om de afaceri” Costică Constanda mai primește 1,5 hectare din cartierul cel mai scump al Bucureștiului, chiar peste drum de parcul Herăstrău pe Șoseaua Nordului.
Totul in contul unei datorii a Primăriei Capitalei in valoare de 115 milioane de euro, către omul de afaceri, datorie stabilită de instanțele de judecată!!!
Vă reamintim că d-l Constanda a cumpărat drepturile litigioase ale unui cetățean, Lincaru, care pretindea că a deținut 3,3 ha in actualul Sat Francez., Sat aflat in proprietatea Municipiului București.
Primăria Capitalei, prin artificiile unor personaje, i-a oferit la schimb un teren in Parcul Bordei.
Decizia a generat mari proteste așa că mister Constanda a fost readus in Satul Francez.
Primarul Videanu i-a promis ,,notarial” că-l lasă să facă blocuri cu 7 etaje in Sat, demolând vilele de P+2.
Consiliul General nu i-a avizat PUZ-ul, nici ong-urile nu au dorit, așa că mister Constanda s-a adresat instanței.
După ani de procese Primăria Capitalei pierde toate procesele, cu toate că era reprezentată de cea mai mare casă de avocatură, și era obligată să plătească 168 milioane euro, față de 180 solicitate de Constanda!!!
Eco-Civica și alte ong-uri au vrut, in repetate rânduri, să intervină in interesul PMB dar tot timpul am fost respinși spunându-ni-se că ,,situația e sub control”.
Intre timp terenul lui Constanda a fost scos la executare silită de o bancă pentru împrumutul de 54 milioane euro acordat și neachitat de Constanda.
Culmea e că mister reușește să blocheze și acele procese pentru a se judeca cel cu despăgubirile cu PMB!!!
Omul câștigă pe linie!!! și rezultă că PMB trebuie să-i mai dea 115 milioane euro.
Așa că PMB propune ca-n ședința de Consiliu General din 29 Iulie 2020 să-i mai dea un teren de 1,5 ha tot in Satul Francez.
Din verificările efectuate de Eco-Civica și Senatorul Marius Marinescu, rezulta că familia Lincaru, cea care solicita retrocedarea celor 3,3 ha in Satul Francez, avusese teren agricol, fiind înscris in Registrul Agricol de la acea vreme, așa că nu putea să facă obiectul Legii 10 ci al Legii 18, adică să primească un teren agricol unde era disponibil și nu teren intravilan in cea mai scumpă zonă a Capitalei.
Dar nimeni nu a vrut să atace retrocedarea și nu ințelegem cum Constanda câștigă tot iar PMB pierde tot.
Așa că stimați cetățeni, contribuabili, veți fi văduviți de incă 115 milioane de euro din buget după ce ați fost apărați de cele mai renumite case de avocatură!!!
Cât o mai fi fost și onorariul avocaților?!
twittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail